Zelf Doen

Boeken zelf opknappen of bijvoorbeeld zelf schrijven. Twee uiterste maar alletwee te doen. En er is natuurlijk meer op het gebied van "zelf doen" met leeswerk.

Boekbinden

Als een boek uit elkaar gaat vallen dan is het niet leuk meer om te lezen. En als je het een spannend, ontroerend, gewoon geweldig boek is dan wil je hem nog wel een tijdje bewaren.
Dus, zelf opknappen? Dus ga je kijken bij het opknappen van pocketboekjes . En het geld in grote mate natuurlijk ook voor andere boeken.


Schrijven

Wil je zelf gaan schrijven dan komt er ook wel wat bij kijken. Hoe verzin je een verhaal, vertel je het duidelijk en hoe introduceer je mensen in het verhaal. Natuurlijk kun je gewoon met simpele verhaaltjes gaan beginnen. Laat de verhalen lezen aan anderen en kijk wat ze er van vinden. Ook het publiceren in plaatselijke krantjes kan je helpen om feeling te krijgen voor het schrijven. Oefening baart kunst zeggen ze tenslotte niet voor niets.
Je moet natuurlijk wel de nederlandse taal een beetje beheersen.

Op het web

Op het internet kun je natuurlijk ook je teksten kwijt. Bijvoorbeeld in een blog. Als je op vakantie gaat bijvoorbeeld kun je elke dag omschrijven waar je bent en wat je doet. Maak er leuke verhalen van en je hebt er later ook weer wat aan. Zo'n blog kun je bijvoorbeeld net als vele anderen maken.


Boekenleggers

Op de site KnutselideeŽn vind je, buiten honderden knutselwerkjes, ook een paar boekenleggers om te maken. En een boekenlegger is altijd handig als je aan het lezen bent en je moet even stoppen. Een ezelsoor vouwen is toch een stuk minder handig. En lang zo fraai niet.
Hieronder een directe link naar de betreffende knutselwerkjes.
Boekenlegger van jute
Boekenlegger Hond met paraplu
Boekenlegger Monsters Inc
Handje als boekenlegger
Bladwijzerhoekje