Leesdossier

Op school moet je vaak boeken lezen, een boekverslag maken en of een compleet leesdossier aanleggen.
Daarom op deze pagina wat hints en tips en war je informatie kan vinden op internet.

Scholieren

Op de site huiswerk.scholieren vind je erg veel uittreksels en samenvattingen van boeken geschreven door andere leerlingen. Maar ook werkstukken, bijv een Betoog Filosofie over Vergrijzing. Maar ook een Praktische opdracht Informatiekunde over de harde schijf. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is al eens wat over geschreven en dat kan je mooi helpen.

Boekverslagen

Op Jongerenweb staan ook een aantal boekverslagen. Nog niet erg veel maar dat kan nog komen natuurlijk.
Veel meer uittreksels vind je op andere sites. Onderverdeeld in verschillende studierichtingen en je kan zoeken op auteur of titel.


Sebisme

Op het weblog Sebisme vind je prachtige korte verhalen. De diepere betekenis komt bij je boven en laat je even nadenken over wat er geschreven wordt. Kijk dus op Sebisme naar Korte Verhalen

Hoe schrijf je het

Als je niet zeker weet hoe je een woord schrijft kun je eens kijken op Nederlandse woorden . Op deze website kun je zoeken naar de juiste spelling en afbreking van Nederlandse woorden. De website maakt gebruik van de woordenlijst van Piet Tutelaers [e.a.] in combinatie met een lijst met uitbreidingen en nieuwe woorden. Alle woorden zijn aangepast aan de nieuwe spelling.

Leesdossier

Soms vind je op een website veel informatie over allerhande boeken. Je kan bijvoorbeeld zoeken op thema en zo de boeken vinden die je leuk genoeg vindt om te lezen. Of het nu over 'eenzame mensen' of over 'de eerste liefde' gaat. Over 'misdaad' of 'schoolleven'. Je vindt er informatie over de boeken en een korte inhoud met verdiepingsopdrachten.


Talen

Voor de vakken Nederlands, Engels en Frans vind je hier boekverslagen. De site heet Cyberschool .

Internetcollege

En de site Internetcollege bied de scholier en student nog veel meer. En een site die bij veel jongeren goed gebruikt wordt. Niet alleen allerlei uittreksels en samenvattingen maar ook veel andere tips die zeker van pas kunnen komen als je op school zit.