Woordenboeken

Hoe u een woord nu precies moet schrijven en wat de betekenis is dat kun je vinden in woordenboeken. En daar zijn er heel veel van. Ook online zijn er verschillende woordenboeken te vinden en dat is best handig!

Van Dale

Een heel bekend woordenboek is natuurlijk de Van Dale . Je kunt op deze website gratis online zoeken in het eendelige Van Dale Hedendaags Nederlands. Van alle trefwoorden kunt u de spelling, grammaticale informatie en betekenis opvragen. Dit onlinewoordenboek is een beknopte versie van Hedendaags Nederlands.

Nederlandsewoorden.nl

Op de website Nederlandse woorden kun je zoeken naar de juiste spelling en afbreking van Nederlandse woorden. De woorden zijn aangepast aan de huidige spelling.


Vertalen

Ook voor vertalen kun je internet gebruiken. Je kan hele pagina's in een keer in een andere taal lezen. Het wordt wel geen 100% vertaling zoals zou horen maar het is wel duidelijk genoeg om te begrijpen wat er in die andere taal geschreven staat.

Online vertaal woordenboek

Op de site Bab.la vind je diverse kosteloze tweetalige online woordenboeken. Daar zit bijvoorbeeld ook een online woordenboek Nederlands-Engels, (en Engels_Nederlands) bij dat naast vertalingen ook hedendaagse contextzinnen
aanbiedt. Het is een handig woordenboek dat van beide talen de woorden en omschrijvingen laat zien en heel handig is ook dat je naar de uitspraak kan luisteren.


Internetwoordenboek

In het nederlandse Internetwoordenboek vind je méér dan 5000 internetbegrippen en internetafkortingen. En buiten dat ook nog eens SMS-taal, MSN-taal en Chattaal en verschillende Emoticons.
Nog meer Internet termen verklaard.

Wikipedia

Niet echt een woordenboek, maar meer een encyclopedie is de Wikipedia op internet. En iedereen kan meehelpen aan deze encyclopedie. Natuurlijk vind je ook de betekenis van vele woorden daar terug.