Buitenlands

Ook buitenlandse boeken kunnen heel leuk zijn om te lezen. Bijvoorbeeld om een vreemde taal te leren. Maar ook bijvoorbeeld als het boek niet in de Nederlandse taal vertaald is. En als je het dan toch wilt lezen dan lees je het in een andere taal die je aardig kan begrijpen.

William Shakespeare

Wil je bijvoorbeeld eens wat lezen van William Shakespeare dan kun je dat ook online doen. Als je op de link klikt dan vind je de teksten welke je allemaal zo kunt lezen in het engels.

En zo is er bijvoorbeeld ook de website The online books page waar je meer dan 30000 boeken online kunt vinden. Om te downloaden of direct te lezen.

Blendle

Met blendle kun je online allerlei tijdschriften lezen en het nieuws van allerlei kranten bijhouden. Ook de kranten uit het buitenland. Kijk dus even op Blendle als je hier interesse in hebt.Vertalen

Lees je een boek in een vreemde taal dan moet je ook wel eens een woord vertalen. Heb je geen woordenboek bij de hand maar wel internet dan kun je bij Vertaal woord de juiste vertaling vinden. Je kunt 17 verschillende talen met elkaar woorden laten vertalen.
Verwacht geen wonderen van deze website want het kleinste woordenboek (Grieks) kent slechts 1030 woorden. Het Nederlandse woordenboek kent er meer dan 65000. Dus niet ieder woord zal te vertalen zijn.