Stripboeken

De eerste strip stamt waarschijnlijk al uit 1493. De oudste ballonstrip ter wereld, of in elk geval van Nederland. Het is een brief van de graaf van Meurs aan de hertog van Gelre, waarin hij zich beklaagt over niet nagekomen beloften van de hertog. En zo komen er steeds meer strips aan bod. Met Sjors, Tom Poes, Robbedoes, Kuifje, Donald Duck, Pep, Noortje, Eppo, Tina, Smurfen, Lucky Luck en nog veeeeel meer. Als het gaat om deze Nederlandse stripgeschiedenis dan moet je bij Lambiek.net zijn. Een site waar je heerlijk veel informatie over oude strips en hun tekenaars kan vinden.


Kuifje

In de Franse stad Angouleme is het Nationaal Museum van het Stripverhaal gevestigd. De originele tekeningen van Max en Moritz, Krazy Kat en Asterix liggen er, en zelfs het museum heeft iets weg van een strip. De plaatselijke VVV zegt alles in ballonnen. Op de pagina Kuifje in het echt vind je een leuk verhaal over dit museum en leer je meer over stripverhalen.


Guust

Wie kent er niet de slungelige figuur Guust. Op de website vind je meer informatie over hem. Je kan er een spelletje spelen, informatie over André Franquin en een ABC boekje. Dit laatse vind ik heel leuk op de site. Dus hier een directe link naar Guust ABC-boekje . Onderin kun je de rest van het menu vinden.